O nama

O centru

Mi smo tim ljudi koji su sanjali i dosanjali o jednom ušuškanom mestu na kome će svaki bebac, svako dete, svaki dečak i devojčica, kao i njihovi roditelji dobiti celovit, holistički, profesionalni podsticaj razvoju, rastu, igri, osmehu, učenju i napredovanju. Želja nam je da od maminog stomaka, preko prvog osmeha, prvog koraka i prve reči, pa sve do samostalno ostvarenog potencijala, budemo tu uz one kojima je potreban podsticaj, nega, briga, lepa reč, profesionalna pomoć, edukacija, usmerenje, savet i zagrljaj.Centar za podsticajnu negu je mesto na kome se poštuju sva ljudska I dečja prava, kroz razne vidove podrške ranog razvoja, podsticaja razvoju, obrazovne podrške deci sa razvojnim poteškoćama, razvoju I unapređenju usluge ličnih pratilaca. Timski pristupamo proceni, prevenciji I stimulaciji ranog razvoja,kao I razvoja sve dece, svih uzrasta I svih dostignutih nivoa, mogućnosti I sposobnosti.

Usmereni smo, edukovani i obučeni za ranu procenu stepena rizika, kao i intervenciju i tretmane riziko-beba. Rana dijagnostika, kao i rana stimulacija su od izuzetnog značaja za razvoj dece. Vođeni time, kao i značajem prvih meseci i prvih godina dečjeg života, misija nam je da steknemo Vaše poverenje već u prvim mesecima života Vašeg deteta, ranom intervencijom i simptomatologijom.

U profesionalnom okruženju, prostoru pažljivo opremljenom za pružanje široke palete usluga, igramo se, učimo, družimo, stvaramo I rastemo, zajedno sa Vama kao roditeljima I stručnjacima koji se bave decom. Sistem podrške osmišljen je tako da podstakne cello socijalno okruženje u kojem dete kao individual raste. Želimo da utičemo na stvaranje okruženja pristupačnog za svu decu i u skladu sa tim se bavimo I realizacijom projekata, edukativnim i istraživačkim aktivnostima iz oblasti obrazovanja, socijalne zaštite, inkluzije, psihomotornog razvoja dece sa razvojnim smetnjama, kao I na ostvarivanju njihovog punog potencijala u oblasti motorike,psihomotorike, govora, emotivnog razvoja, kognitivnog napretka, sporta I kulture.

O osnivaču

Jasenka Lazić

Jasenka se kontinuirano edukuje u zemlji i inostranstvu, pohađa edukacije i seminare vezane za razvojne poteškoće i poteškoće vezane za spektar autizma. Stekla dugogodišnje iskustvo u radu sa decom sa razvojnim poteškoćama, u okviru privatnih institucija i u okviru obrazovno-vaspitnog sistema. Posvećenost i strast u radu sa decom usmerava na prevenciju razvojnih (psihomotoričkih, kognitivnih, emocionalnih) poteškoća, ranom razvoju i ranom podsticaju dece, edukaciji roditelja i stvaranju holističke sredine i pristupa deci, kako bi se razvili njihovi puni potencijali. Sanja i stvara mesto na kom će se deci prilaziti svestrano, otvoreno, putem igre, širenjem celovite energije, zdravog ugla posmatranja i nasmejanog srca.

Inicijator i osnivač “Centra za podsticajnu negu”. Autor kuvara za decu i odrasle “Hrana zdrava,hrana fina (bez glutena i kazeina)”. Gostujući autor bloga Soulfood I portala “Alergija I ja”. Idejni kreator jedinstvene obuke i monitoringa ličnih pratilaca na nivou Novog Sada. Autor I realizator više seminara I edukacija vezanih za temu ranog razvoja I pravilne stimulacije psihomotorike. Reedukator psihomotorike i defektološki dijagnostičar. Tui na praktičar Akademije iz Londona, sertifikovan terapeut Blomberg Rhytmic Movement metode (međunarodna edukacija u Sloveniji), sertifikovani instruktor za masažu beba po IAIM licenci (Međunarodna asocijacija za masažu beba), Montesori i Marte Meo praktičar, više puta odslušani seminari primene NTC metode i Bran Gym tehnike u radu, NTC muzičke stimulacije, učesnik je međunarodnog IPA + projekta “Autism-training for inclusion”, bila inicijator i realizator više projekata razvojnih stimulacija dece.

Sve informacije oko zakazivanja, upite oko termina programa, i detelje u vezi samih programa možete dobiti preko telefona 064 502 99 11 kao i preko email adrese czpn.jasenka@gmail.com.